Taktika

By | 2015-02-06
Megosztás:

Van egy adottság: Magyarország a világ második ötödében van, azaz a szerényen gazdag országok között. Ha most Magyarországnak lenne a világ legmagasabb növekedési üteme, AKKOR IS még legalább 30 évig érdemes lenne a világ első ötödébe költözni, mert ott még 30 évig magasabb lenne az életszínvonal.

Azaz a jövedelemkülönbség mindenképpen tény lenne. Ez teljesen független tehát a gazdaságpolitikától.

Más részről pedig a Nyugat jelenleg elszívja Magyarország. – és a többi perfiféria állam – pénzét, azzal finanszírozza saját zuhanó jóléti modelljét, így jelenleg ezen esély sincs változtatni.

Az eredmény: mindegy ki van kormányon Magyarországon, a gazdasági kényszeren változtatni jelenleg nem lehet.

Az esély az, ha az EU-ban nyernek sorra a rendszerkritikus erők.Ez elindíhat egy folyamatot, mely megtörheti az átkot.

Ezért hülye pl. a Jobbik, mely ki akar lépni az EU-ból. Nem kilépni kell. hanem bent maradva erősíteni a rendszerkritikus erőket. A Fidesz irányvonala jelenleg a helyes irányba mutat. bár a fideszesek sem veszi észre, hogy az új baloldal nem az ellenségük, hanem a szövetségesük. Ennek oka a magyar baloldalfóbia, ami ökörség. Lám, a magyar ballibek jobban átlátják ezt: érzik,hogy az európai új baloldal sokban hasonlít a Fideszhez s ezért utálják őket. Pl. a görög Sziriza ellen Mo-n a legrosszabbakat a ballib sajtóban lehet olvasni.