Legutáltabb könyvek

By | 2018-01-12
Megosztás:

Van pár mű, melyet általában a többség istenít, de én utálom őket.

Íme listájuk, ábécésorrendben.

Da Vinci kód. Álmisztikus bugyutaság, ahol a felvilágosult, liberális, ateista zseni mindent megold 15 perc alatt, köztük évezredes rejtélyeket. Benne a liberális bulvár összes kötelező eleme: a kereszténység köpködése legelső helyen.

Gyűrűk Ura összes része. Ez a liberalizmus szöges ellentéte, gyakorlatilag hitlerizmus képregényben. A jó fajok – mindenki mosolyog, mint egy gyorséttermi alkalmazott, mindenki kedves és önzetlen, hozzájuk képest az apostolok gonosz szadisták voltak – nemesen harcolnak a rossz fajok ellen, akik egyetlen elfoglaltsága, hogy még saját magukat is gyűlölik. A Da Vinci kódnál persze mélyebb mű, de ugyanaz a szemét.

Harry Potter összes része. Valláspótló álvallás. A Teszkó-gazdaságos misztikum, a műanyag kannás tablettás bor könyv- és filmváltozata. Jó adag liberális rasszizmussal átítatva: a kiválasztott felsőbbrendűek mindenkit addig vernek, míg nem lesznek békés és toleráns szolganépek, mindezt természetesen önzetlenül, a haladás érdekében. Mintha a NATO-t látnánk, amint demokráciába bombázza a Közel-Keletet.

22-es csapdája – ez végülis nem kritizálható eszmeileg, de nekem egyszerűen nem jön be stílusa miatt.

Kis Herceg – valószínűleg a XX. sz. legrombolóbb, legemberellenesebb alkotása. Míg Hitler Harcom című műve csak egyes fajokat ítél halálra, addig a Kis Herceg egyenlően az egész emberiséget. A mű egy hatalmas pedofil kútmérgezés. Róla írtam már részletesebben is.