Nyitottak vagyunk!

By | 2019-07-08
Megosztás:

Az új agymosó kampány a Nyitottak vagyunk!. Lényege: az üzleti élet is fejezze ki támogatását a társadalomromboló, családellenes eszmék mellett!

Mivel dolgoztam már magam is „nyitott” munkahelyen, elmondom hogyan születnek meg a támogató aláírások. Három fő módszer van:

  • Leszólnak a központból, ezen az eseményen részt kell venni. Alapvetően ez egy éves lista, egy évre előre küldik ki. Van pozitív és negatív része is,. a pozitív az, amin mindenképpen részt kell venni, a negatív meg az, amin semmiképpen. A köztes területről dönthet a helyi vezető. Pl. mindenképpen ünnepeljünk Újévkor, semmilyen formában se foglalkozzunk a parlamenti választással, s ami meg a könyvnapot illeti, döntsétek el ti ott helyben.
  • A marketing osztály javaslata. Több hasznot hoz egy adott esemény támogatása, mint nem-támogatása. S ez a legsúlyosabb eset a mai Magyarországon: hiszen ez azt jelzi, már túl sok ember van, aki pozitívan áll a homoklobbihoz. Ezt azt jelenti: nem dolgozunk elég jól, ellenségeink csatákat nyernek ellenünk.
  • Részt vesz egy másik fontos cég, esetleg konkurrens cég. Ilyenkor döntéskényszer van: a nem részvét esetleg már ellenzésnek tűnhet.

Ami SOSE történik: a dolgozók követelik, a cég vegyen részt.


Ami pedig az idegen diplomatákat illeti, a részvétel szimpla munkahelyi utasítás, ezért lényegtelen.

A diplomaták esetében ne feledjük: nincs magánéletük, azaz munkaidőn kívül is országukat képviselők. (Ez persze igaz a multicéges vezetőkre is.)

A narratívák harca mindez, semmi egyéb. Ezért is az ellentüntetés alkalmatlan eszköz.

Az utolsó ilyen akció a kommunista Magyarországon a 80-as évek elején az új Nemzeti Színházra való gyűjtés volt: a munkahelyeken kötelező volt adakozni, meg volt mondva, aki nem ad „önként”, az megnézheti magát.