A női válság

By | 2021-02-20
Megosztás:

Már írtam az öregedésről.

Ennek van egy specifikus időszaka mind a férfiaknál, mind a nőknél. Most jöjjenek a nők.

A nőknél az egész folyamat rendkívül látványos. Hiszen alapja biológiai: a peteérés megszűnése. A nők ilyenkor elkezdenek látványosan öregedni, egyes típusoknál ez a folyamat hosszabb, lassabb, s már korábban kezdődött, másoknál hirtelen, szinte pillanatszerű. Nyilván vannak szerencsés típusok is, akiknél a folyamat későn kezdődik és lassú, de náluk is megvan.

Sajnos a nők legnagyobb része – én ezt 90-95 %-ra saccolom – szélsőségesen reagál. Vagy „most már minden mindegy” alapon beltörődik a vég kezdetébe, lassan búskomorságba esve, vagy extrém módon küzdeni kezd az öregedés ellen, lásd különféle műtétek végzése és fiatal szeretők beszerzése. A celebvilágban ez utóbbi a jellemző. Gyerek- és kamaszkori magyar nőidolom, Szűcs Judit pl. olyan arcplasztikát csináltatott magának, amitől kirakati bábunak kezdett kinézni, ezzel pont az ellenkező hatást elérve: látva a mozdulatlan arcát mindenkinek azonnal beugrik az „öreg nő” archetípusa.

Szűcs Judit 2017-ben 64 évesen: a teljesalakos képen még rendben van, de a portrénél már látszik a túlplasztikázás (a teljes videó itt)

Egy 5-10 %-os kisebbség az, mely megtalálja az arany középutat: tudomásul veszi, hogy nem lesz ismét fiatal, de ez nem ejti depresszióba, hanem fenntartja magát az ideális szinten.